вівторок, 21 лютого 2017 р.

МК листівки-слайдер для блогу Адідін Скрапбукінг

Привіт) 
В блозі Адідін Скрапбукінг вийшло нове чоловіче завдання "Карты, деньги, два ствола"


А я дуже люблю детективи, чомусь мені зразу прийшли на думку))), треба якось і цей одноіменний фільм переглянути.
Отже, я підготувала для цього завдання натхнення і МК листівки, де покажу як зробити прийом слайдер. Його можна використовувати також і в фотоальбомах.
Ну, ближче до діла)
Спершу я підготувала такі матеріали: заготовочка для листівки, скраппапір, відріз з файла, картинки та іший декор, що підходить до заданої теми.

Далі берем два однакові за розміром прямокутнички скраппаперу, один з них може бути з акварельного паперу, який буде основним з елементів конструкції слайдер. Вирізаємо жолобочки, щоб прямокутник набув форми котушки, на яку намотаємо файлик) Розміри єлементів я не пишу, так як це не дуже принципово, головне зрозуміти суть.


Відрізаємо полоску від файла, шириною трохи меншою жолобків, та намотуємо на котушку і склеюємо за допомогою двохстороннього скотчу. Файл має вільно рухатись навколо котушки.


Тепер берем елементи картинки, які ми хочем щоб виїзджали, вони не повинні бути ширші за ширину файлика і  приклеюємо таким чином як на фото. Провіряємо, як  працює, тягнем за одну картинку.


Тепер промазуємо клеєм вільні від файла місця котушки на приклеюємо до такого ж за розміром прямокутника скраппаперу і знову провіряємо, як працює наш механізм.


Далі промазуємо знову вільні від файла місця котушки, але з зворотньої сторони і приклеюємо до основи. Виходить такий собі сендвіч, в середині якого котушечка з файлом та виїзжаючими картинками.


Ось наш слайдер готовий! Тепер ми цю конструкцію приклеюємо до заготовки листівки та декоруємо на свій смак. При цьому пам"ятаємо, що місце, де знаходиться рухома частина слайдеру ми не проколюємо, не прошиваємо!
А тепер глянемо на готову листівочку



і детальки листівочки:







Маю надію, що мій МК був корисний та пригодиться)
Ваша Ліна Bolinka


2 коментарі:

  1. Болиночка, крутяк! Мужская открытка вышла как нельзя МУЖСКАЯ) Еще и такая интересная

    ВідповістиВидалити